SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KFUM Huddinge Basketklubb
Fotboll

JD Sanders - Sports director and Director of coaching and player development

13 JUL 2019

Erkänd basketprofil börjar jobba med Huddinge Basket!

Vi i Huddinge Basket är oerhört stolta och glada över att JD Sanders kommer ombord inför säsongen 2019-2020!

JD Sanders meritlista talar för sig själv, han har bl a varit aktiv som professionell basketspelare i över 16 år i USA, Asien, Mellanöstern och Europa. Som spelare har han varit aktiv i högsta serierna i Spanien och i Sverige. Sedan han slutade med professionell basket så har han jobbat som utbildningsrådgivare på den Internationella Skolan i Stockholm. Utöver det så har han jobbat med många olika föreningar och klubbar med att utveckla basket för alla nivåer av spelare.

Vid sidan om sitt engagemang inom basket har han varit involverad inom olika initiativ för att öka integration, motverka kulturella konflikter och mobbning, hantera målsättning, beslutsfattande och framgång.

JD Sanders växte upp i New York, fick ett stipendium via basket för att studera vid Texas Tech University. 

Tidigare har han också varit engagerad  som  distrikscoach i Stockholm samt ungdomslandslagsoach och representerat Sverige internationellt.

I Huddinge Basket kommer JD Sanders att fokusera på att utveckla coacherna i föreningen, hjälpa dem med deras personliga utveckling och inspirera fler att engagera sig som coacher. Huddinge Basket har idag en stark kultur som präglas av att medlemmarna redan i relativt ung ålder får pröva på coachning. Vi är övertygade över att hans kompetens, erfarenhet och passion kommer att bidra till att attrahera fler till basket och där vi också har tydligt stöd för den utvecklingen!

 
 

"Looking forward to the new challenges ahead, and working with everyone to see that we continue in the right direction. Seeing that the respect and growth in Huddinge continues going forward. Well become stronger, and one organization with many fantastic teams!"

 

//JD Sanders

 
Webshop
Våra sponsorer