Hoppa till sidans innehåll

Information till föräldrar


Hej Förälder,

Varmt välkommen till KFUM Huddinge Basket!

Som medlem i Huddinge Basket så vill vi berätta vilka förväntningar som vi har på er och vilka förväntningar ni bör ha på oss som förening.

Huddinge Basket har många års erfarenhet av basket. Föreningen har ca 900 medlemmar och vi har som mål att bli ännu fler. Vi har ett damlag och herrlag som båda spelar i Basketettan, ungdomslag för 19- och 17-åringar och organiserad ungdoms/barn verksamhet för pojkar och flickor ända ner till knattebasket för 4-6 åringar.

Vårt motto är "Basket med kvalitet - Basket åt alla". Alla som vill ska få vara med. Verksamheten omfattar självklart träning och utbildning i basket och vi deltar i olika turneringar under säsongen (aug-maj). Gemenskap och trivsel är högt prioriterat. De som spelat ett tag och är motiverade ges även möjlighet att få satsa ännu mer genom t ex speciella utvecklingsträningar. Träningarna innehåller framförallt fysiska och tekniska övningar för att öva upp individuell färdighet och lagsamarbete.

Alla som betalat sin medlemsavgift och är aktiva i en förening som ingår i Svenska Basketbollförbundet omfattas av en idrottsförsäkring. Försäkringen ger dig ett bra grundskydd, till exempel om du råkar ut för en skada under träning, och är framtagen i samarbete med ditt förbund. Mer information finner du här:https://www.folksam.se/forsakringar/idrottsforsakring/basket

Då vi är en ideell förening så bygger vår verksamhet på föräldrar, spelare och coachers engagemang för att vår organisation att fungera. Därför är det viktigt att förstå att för att vi ska kunna erbjuda en stimulerande och utvecklande miljö för våra barn, så är föräldrarnas engagemang en avgörande faktor för att vi lyckas. Vi har stor förståelse för att alla inte har möjlighet eller intresse att vara engagerade i allt, men de flesta har möjlighet att göra något.

Förutom att stötta ditt barn i det praktiska inför träningar och se till att ditt barn har det nödvändigaste för att kunna träna, så finns det vissa andra moment som vi alltid behöver en hjälpande hand med.

Exempel på vanliga uppgifter:

- Stå i cafét
- Sitta i sekretariat vid matcher (Vi erbjuder sekretariatutbildning) - Kom och heja på matcherna
- Ställa upp och skjutsa/åka kommunalt med laget

Spelare, Coach, Lagförälder

Det finns tre dedikerade roller i ett lag; Coach, Spelare och Lagförälder. Nedan har ni en beskrivning på vilka förväntningar som finns på respektive roll. Vill du bli coach eller lagförälder, prata med oss!

Spelarens ansvar

1. Vara ombytt och klar i tid.
2. Lyssna på sina coacher och lagkamrater.
4. Trevligt bemötande och språk gentemot alla i hallen.
5. Agera på ett inkluderande och öppet sätt.
6. Välkomna nya medlemmar.
7. Lämna träningshallen så som man önskar finna den - ren och snygg.

Coachers ansvar

1. Vara på plats i god tid.
2. Planera och lägga upp utvecklande träningar.
3. Se och stötta alla spelare.
4. Trevligt bemötande och språk.
5. Inkludera alla.
6. Se till att hallen lämnas städad. Bollar och utrustning undanplockat och inlåst. Är det sista träningen för kvällen, så ser man till att hissa upp alla korgar.

Lagförälderns ansvar (kan variera beroende på överenskommelse med coach - nedan är exempel) 1. Kontakt med övriga föräldrar.
2. Stötta spelare och coacher.
3. Hjälpa coacherna med praktisk administration, lagkassa, boka cup, utskick, logistik, inköp.

Alla tre roller är ambassadörer för Huddinge Basket och vi förväntar oss att ni kan identifiera er med vår verksamhetsidé som ni finner ett utdrag ur nedan;

Huddinge basket ska vara en breddförening som bedriver basket och verkar i Huddinge kommun. Vi ska organisera träning och tävling, för barn, ungdomar och vuxna. Vi ska också bedriva ledarutveckling för tränare, domare och funktionär, för både ungdomar och vuxna. Huddinge basket drivs av passion för basketsporten, möten mellan människor från olika kulturer samt att ge alla som deltar en kamratlig trygg social gemenskap. Verksamheten syftar till att erbjuda en meningsfull, sund, kvalitativ, drogfri och rolig fritidssysselsättning.

Värdegrund

Vi har en grundsyn som bygger på Samarbete, Ansvar, Kvalitet, Engagemang, Respekt. Vi arbetar för jämställdhet och jämlikhet på alla nivåer. Det ska finnas plats för alla, oavsett ålder, kön, etnisk härkomst, politisk åsikt eller sexuell läggning.

Mål

Varje individ ska lära sig att:

  •   Samarbeta i ett lag.

  •   Behandla lagkamrater, motståndare, ledare, funktionärer och domare på ett respektfullt sätt.

  •   I alla föreningssammanhang uppträda på ett sportsmannamässigt och i övrigt korrekt sätt.

Vi ses i hallen! 

Uppdaterad: 04 SEP 2018 07:29 Skribent: Hakim Rudels
E-post: Adressen Gömd

'Jag Ställer Upp' 
Vår gemensamma värdegrund inom basketen.
För spelare, ledare, förening, domare och föräldrar.
Ställer du upp på att vara en god förebild?
Klicka för att se videon!

.Jag ställer upp

 

Postadress:
KFUM Huddinge Basketklubb - Basket
Morin, Kråkbärsvägen 7A
14264 Trångsund

Kontakt:
Tel: 0706427609
E-post: info@huddingebasket....

Se all info


WebshopFFE

 

 

ICA

ICA nära TRÅNGSUND   Alla dagar 08-22

 

 

 SiSU

 

 

 

 

 

 

  SBBF